Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 60 seconden

Vasco Group introduceert in de Climate Control App (CCA). Het betreft een gratis applicatie voor smartphones en tablets waarmee gebruikers Vasco-radiatoren, -vloerverwarming en -ventilatie thuis en op afstand kunnen bedienen. Gebruikers kunnen realtime de gewenste temperatuur en ventilatiestand regelen.

De CCA heeft vier voorgeprogrammeerde dagprogramma’s: Opstaan, Weg, Thuis en Slapen. De app biedt daarnaast de mogelijkheid om zelf programma’s te personaliseren. Climate Control past de verwarmingssnelheid aan op basis van de actuele lokale buitentemperatuur en historische metingen. Ongeacht de buitentemperatuur of het seizoen wordt dus de gewenste binnentemperatuur op het juiste moment behaald. Die buitentemperatuur krijgt het systeem door van een online weerplatform. De App kan gekoppeld worden tot 8 temperatuurzones en 1 centrale ventilatie-unit.

De App is een plug & play-oplossing: gebruikers downloaden deze ap en verbinden die met de Vasco Gateway. Dit apparaatje verzorgt de communicatie tussen de app en de Vasco-installatie. De Vasco RF regelsystemen zijn nodig om compatibel te zijn met de Gateway. Deze onderdelen zijn meestal geïnstalleerd door de Vasco installateur.

Indien de woning met radiatoren verwarmd wordt, zijn Vasco RF (radiofrequente) radiatorthermostaatknoppen nodig. Bij een vloerverwarmingssysteem zijn een Vasco zoneregelaar en kamerthermostaat nodig. Geschikte ventilatiesystemen zijn types T, DII en C400RF. De Climate