Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

Data Design System (DDS) heeft DDS-CAD 14 uitgebracht, een nieuwe versie CAD/BIM-software voor het ontwerpen, berekenen en documenteren van gebouwinstallaties. Speciaal voor het ontwerpen van werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties zijn nieuwe en verbeterde functionaliteiten geïntroduceerd. Ook op het gebied van BIM is de software uitgebreid. De software is als 64-bit toepassing beschikbaar.

DDS-CAD is ontwikkeld als een ontwerp- en tekenpakket voor alle disciplines in de installatietechniek. De software is modulair opgebouwd, zodat er op maat gemaakte oplossingen beschikbaar zijn voor discipline specifieke specialisten. Gebruikers hebben toegang tot talloze geautomatiseerde functies, geïntegreerde berekeningen en controlefuncties. De rapportenmanager en automatische schema‘s maken uitgebreide documentatie voor elk project mogelijk. Daarnaast is DDS-CAD uitgerust met BIM-functionaliteiten die de werkwijzen ondersteunen voor een actieve samenwerking in BIM-projecten.

De recent uitgebrachte DDS-CAD 14 biedt voor werktuigbouwkundige professionals  een geoptimaliseerde drukverliesberekening. Verder zijn er nieuwe opties voor hydraulische inregeling van verwarmings- en koelsystemen. Op algemeen niveau is een nieuw multi-user-concept geïntroduceerd, dat de lees- en schrijfrechten regelt voor projecten waar meerdere gebruikers tegelijkertijd aan werken. Een andere algemene ontwikkeling is de overstap naar 64-bit: DDS-CAD ondersteunt nu volledig de 64-bit architectuur van moderne computersystemen.

Als onderdeel van de ontwikkeling van DDS-CAD verbeterde DDS ook de BIM-functionaliteiten en mogelijkheden van de software. Zo is er onder andere een volledig nieuwe IFC-engine geïntroduceerd. Volgens DDS maakt dit het werken aan BIM-projecten nog eenvoudiger en sneller. Voor gebruikers van DDS-CAD die in BIM-projecten BCF gebruiken om model-issues met andere belanghebbenden te communiceren, is een nieuwe BCF-manager in de software geïntegreerd. In vergelijking met de vorige versie biedt dit veel extra mogelijkheden voor projectcommunicatie op basis van BCF.