Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 104 seconden

Panasonic heeft zijn nanoe-technologie voor luchtzuivering verbeterd. Deze technologie realiseert een nog gezonder en schoner binnenklimaat, aldus de producent. De oplossing is geschikt voor toepassing in onder meer ziekenhuizen, scholen en hotels.

Recent onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie wijst uit dat luchtvervuiling in binnenruimten zoals stof en dampen het risico vergroot op aandoeningen aan de luchtwegen, waaronder chronic obstructive pulmonary disease (COPD). De nanoe X-technologie wordt geleverd op Panasonic’s nieuwe R32 vloermodel en optioneel op de MU2/PU2 90×90 cassette binnenunit die compatibel zijn met VRF-, PACi- en gaswarmtepompsystemen.

Allergenen, bacteriën en virussen tegengaan
De nieuwe nanoe X-technologie helpt allergenen, bacteriën en virussen te beheersen in zowel woningen als commerciële omgevingen. Nanoe X is een kosteneffectieve methode om de luchthygiëne te verbeteren door de verspreiding van luchtgebonden ziektekiemen tegen te gaan. In de horecasector, zoals in hotels en restaurants, zijn onplezierige geurtjes door schoonmaakmiddelen en keukens een belangrijke bron van zorgen. De luchtkwaliteit wordt ook beïnvloed door renovatiewerkzaamheden en de aanwezigheid van schimmels in luchtkanalen en achter muren. De nanoe X-technologie kan deze factoren beheersen door geurtjes en schadelijke pathogeen in de lucht terug te dringen en te zorgen voor een prettiger binnenklimaat.

Panasonic’s nanoe X is tienmaal krachtiger dan zijn voorloper: de nanoe-technologie. Nanoe X werkt door hydroxylradicalen te creëren. Hydroxylradicalen oxideren chemicaliën en bacteriën in de atmosfeer en verwijderen hen uit de lucht. Een hogere concentratie hydroxylradicalen zorgt ervoor dat vervuiling effectiever wordt verwijderd, wat leidt tot een schoner binnenklimaat. De effectiviteit waarmee virussen en bacteriën worden aangepakt is drastisch verbeterd door de productie van hydroxylradicalen te verhogen tot 4.800 miljard stuks per seconde.

Beschikbaarheid
De nanoe X-technologie kan gelijktijdig met het verwarmings- en koelproces werken om pollen, vervuiling en schimmels uit de lucht te filteren. Het vermindert daarnaast geurtjes in de kamer en bevat een interne luchtbevochtiger om de groei van schimmels en bacteriën af te remmen. Nanoe X is beschikbaar op Panasonic’s R32 vloermodel en optioneel op de nieuwe MU2/PU2 90×90 cassette binnenunits en wordt op termijn meegeleverd met alle airconditioningoplossingen van Panasonic.