Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 62 seconden

Panasonic Eco Solutions Europe heeft de temperatuurcoëfficiënt van zijn HIT® zonnepanelen verbeterd en tegelijkertijd de productgarantie op deze panelen verlengd naar 25 jaar. De temperatuurcoëfficiënt van een fotovoltaïsch zonnepaneel geeft een indicatie van veranderingen in vermogen, voltage en stroomsterkte bij stijging van de buitentemperatuur.

Met de verlengde productgarantie onderschrijft Panasonic dat de aanschaf en installatie van HIT® zonnepanelen een goede langetermijninvestering zijn. De zeer lage garantieterugval – sinds januari 2017 gaat het om 0,0035 procent – stelt de fabrikant bovendien in staat om Panasonic Solar Premium Installateurs – op voorafgaande aanvraag – dekking te bieden op handeling(en) in het geval van een garantieclaim. Het gaat daarbij om vergoeding van montage- en transportkosten.

Nieuwe stap
“Sinds de heterojunction HIT® technologie in 1990 werd geïntroduceerd, zijn onze hoogefficiënte zonnepanelen steeds verder geperfectioneerd”, aldus Koen Smit van Panasonic Nederland. “Met de verbeterde temperatuurcoëfficiënt en een 25-jarige productgarantie zetten we twee belangrijke nieuwe stappen om onze marktpositie te versterken. Woningeigenaren halen nu nog meer rendement uit onze toch al zeer hoog-efficiënte HIT® zonnepanelen. In combinatie met de nieuwe garantietermijn zijn deze panelen voor hen een veilige en winstgevende investering over een lange termijn. Zowel voor de eindgebruiker als voor de installateur bieden de nieuwe garantievoorwaarden daarbij nog meer zekerheid.”