Jaga brengt een klimaattoestel op de markt dat actief verwarmt én koelt. De ventilatorconvector is qua vermogen en koelcapaciteit te vergelijken met airconditioning, maar kan een ruimte ook verwarmen zoals een reguliere radiator. De Briza 22 is verkrijgbaar als wand- of plafondinbouw in verschillende afmetingen.

Een warmtewisselaar maakt dat het apparaat zowel kan verwarmen als koelen. In de winter stroomt er warm water door het toestel en wordt er warme lucht via een ingebouwde ventilator de ruimte in gebracht. In de zomer gebeurt hetzelfde alleen dan met koud water en koude lucht. Het apparaat kan verwarmen tot 2.1162 W (75/65/20°C) en koelen tot 1.0042 W (7/12/27°C). Door de kleine waterinhoud en het grote vermogen reageert de ventilatorconvector snel op elke temperatuurschommeling, aldus de producent. Hierdoor is Briza 22 geschikt voor aansluiting op lagetemperatuursystemen, zoals warmtepompen, zonne-energiesystemen en condensatieketels.

Energiezuinig
De Briza 22 beschikt over de Low-H2O-techniek om energiezuinig te verwarmen. Door de hoge efficiëntie is het energiegebruik van de Briza 22 zeer laag en door de lage temperaturen hebben de motoren een langere levensduur, meldt de producent. De nieuwste EC-motoren van EBM-PAPST zorgen bovendien voor een verlaging van de bedrijfskosten, een verminderde impact op het milieu en een stille werking.

Elke ruimte een andere temperatuur
De Briza 22 is verkrijgbaar als wand- of plafondinbouw in verschillende afmetingen. Daarnaast zijn er twee modellen: een 2-pijpsuitvoering en een 4-pijpsuitvoering. De 2-pijpsuitvoering beschikt over één warmtewisselaar waardoor deze kan verwarmen óf koelen. De 4-pijpsuitvoering maakt het mogelijk om te verwarmen én tegelijkertijd te koelen in verschillende ruimtes van een gebouw, doordat het apparaat beschikt over twee warmtewisselaars.

Stil en onopvallend
Briza 22 heeft, ondanks het hoge vermogen, een stille werking en voldoet aan strenge geluidseisen. Dit maakt dit toestel geschikt voor utiliteitsbouw, zoals winkelruimtes, kantoorpanden, schoolgebouwen, hotels en meer. Vooral in publieke gebouwen met meerdere ruimtes is het handig als verschillende ruimtes andere temperaturen kunnen hebben. Dit is eenvoudig te regelen via de nieuwste domoticasystemen en thermostaten.