Alklima/Mitsubishi Electric brengt met de i-LIFE2 Slim een nieuwe ventilator-ondersteunde radiator voor wandmontage op de markt. De nieuwe verwarmingsunit combineert design met een geringe diepte en een hoge energie-efficiëntie.

De i-LIFE2 Slim kan worden gecombineerd met verschillende verwarmingssystemen, waaronder lucht-/water-warmtepompen. De radiator zet de warmte van waterleidingen om in warme lucht en verspreidt deze door de kamer met behulp van een ventilator. Zo wordt de warmte gelijkmatiger verdeeld en het energiegebruik beperkt gehouden. In veel gevallen kunnen bestaande radiatoren één-op-één worden vervangen door een i-LIFE2 Slim. De radiator hoeft alleen op de aanvoer- en retourleiding te worden aangesloten. Voor de ventilator is een elektrische aansluiting nodig.

Combinatie met lucht-/water-warmtepomp
De i-LIFE2 Slim laat zich combineren met de Ecodan lucht-/water-warmtepomp voor verwarming en warm tapwater. Deze staat buiten de woning opgesteld en onttrekt warmte uit de buitenlucht om deze vervolgens binnen de woning af te geven in de vorm van warm water of verwarming via vloerverwarming of radiator. Door de combinatie met lucht-/water-warmtepomp kan de radiator overigens ook voor koeling worden ingezet.
De i-LIFE2 Slim wordt geleverd in vijf uitvoeringen: i-LIFE2 Slim 080, 170, 270, 320 en 370. Afhankelijk van de radiatorsnelheid bedraagt het maximale koel- en verwarmingsvermogen 0,75 en 3,73 kW respectievelijk 0,89 en 4,36 kW.

Kenmerken en werking
De omkasting van de nieuwe radiator kan aan de wand worden gemonteerd en laat zich door de rechte lijnen en zachte rondingen goed combineren met uiteenlopende woon- en interieurstijlen. Koude lucht wordt aan de onderzijde van de radiator-unit opgenomen en langs een warmtewisselaar geleid. Deze heeft een groot oppervlak voor maximale overdracht van de warmte van de warmwaterleidingen. De warme luchtstroom wordt vervolgens via de verdelers aan de bovenzijde van de unit afgegeven. De verdelers worden automatische geregeld voor optimale warmteafgifte. De ventilator aan de binnenzijde van de radiator werkt daarbij stil en gelijkmatig.
De i-LIFE2 Slim is uitgevoerd met geavanceerde regeling en regelfuncties zodat de kamer snel op temperatuur kan worden gebracht. Aan de bovenzijde van de unit is een display opgenomen waarop de belangrijkste functies en de temperatuur kunnen worden ingesteld.

Op onze nieuwsbrief abonneren