Qlimato, een nieuw bedrijf in Nederland met als specialisme flexibele ventilatieslangen en geluiddempers, introduceert thermisch geïsoleerde ventilatieslangen gemaakt van polyesterwol. Dit van gerecyclede plastic flessen gefabriceerde materiaal geeft geen schadelijke deeltjes af en is brandwerend. Contact met deze wolsoort veroorzaakt geen huidirritatie, jeuk en oogaandoeningen. Het materiaal geeft geen stofvorming en bevat geen chemische bindmiddelen. Daarnaast is het niet giftig en 100% recyclebaar. De IsoSoft White slangen zijn voorzien van een antibacteriële coating, waardoor bacteriën en schimmel geen kans hebben.

In tegenstelling tot minerale isolatiematerialen, zoals glaswol of steenwol, bevat een polyesterwol geen additieven of chemische bindmiddelen. De polyestervezels worden namelijk thermisch gelast. Het isolatiemateriaal geeft daardoor geen enkele geur, vluchtige stoffen of inadembare deeltjes vrij, zodat er geen gezondheidsrisico’s zijn, zowel tijdens de plaatsing als tijdens de verdere levensduur.

Polyesterwol is hypoallergeen, het voelt zacht aan en is niet irriterend voor de ogen of de huid, waardoor het geplaatst kan worden zonder bijzondere beschermende kledij. Bovendien is de polyesterwol schimmelvrij en trekt het geen insecten of parasieten aan omdat het geen enkele voedingsbron bevat. De polyesterwol geeft praktisch geen rook of giftige gassen in geval van brand en veroorzaakt geen vlamoverslag.