Duco is afgelopen zomer gestart met een grootschalige uitbreiding van zijn bedrijfsinfrastructuur. Er komt een hypermodern complex met een totale kantooroppervlakte van 7.500 m2. Het complex wordt voorzien van nieuwe duurzame technieken die zorgen voor een energieneutraal gebouw. Zo wordt er gebruik gemaakt van een systeem van geothermie met betonkernactivering voor het verwarmen en koelen. Samen met een systeem van vraaggestuurde natuurlijke ventilatie en intensieve nachtventilatie moet dit voor een aangenaam en bovenal gezond werkklimaat gaan zorgen. Oververhitting tijdens de warme zomermaanden zal geen kans krijgen dankzij een buitenzonwering met rechthoekige design lamellen die zorgen voor maximale daglichttoetreding.

Met het nieuwe kantoorcomplex wil de Belgische ventilatiespecialist een visitekaartje afgeven op het vlak van duurzame ventilatie in combinatie met architecturale zonwering. Ofwel: hoe creëer je op een natuurlijke manier een gezond binnenklimaat voor alle medewerkers, zonder gebruik te maken van airco’s. In 2021 hoopt Duco z’n 30ste levensjaar te vieren in dit gloednieuwe gebouw.

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1991 gaat het de ventilatie- en zonweringspecialist voor de wind. Zowel de omzet als het aantal medewerkers zitten in een stijgende lijn. De uitbreiding van de bestaande infrastructuur was dan ook noodzakelijk. In vier jaar tijd steeg de omzet met 111 % en trok het bedrijf 123 extra werkkrachten aan. Bovendien werd recent een nieuw logistiek centrum gebouwd, waarbij ook de komst van een nieuw volautomatische poederlakkerij een feit was. Ook werd het bestaande zonnepanelenpark verdubbeld tot 6.015 panelen die de hele site op die manier energieneutraal maakt op het vlak van elektriciteitsbehoefte.

Op onze nieuwsbrief abonneren