Ontzorgen met producten gericht op gemak

Vent-Axia is fabrikant en leverancier van producten voor ventilatie, verwarming en hygiëne. Iedere dag werken de medewerkers van Vent-Axia hard om klanten beter te begrijpen; wie ze zijn, wat ze doen en hoe Vent-Axia hun leven zo gemakkelijk mogelijk kan maken. Net zoals de produc­ten van Vent-Axia de leefomgeving zo aangenaam en comfortabel mogelijk maken.

Levering via de groothandel

Het ontzorgen van de installateur doet Vent-Axia in Nederland samen met haar dealers. Vent-Axia producten zijn in Nederland exclusief via de groothandel verkrijgbaar. Denk hierbij aan grote landelijke partijen zoals Plieger/ThermoNoord, Solar, Vihamij, van Walraven en Wasco. Maar ook diverse regionale spelers hebben de producten van Vent-Axia opgenomen in hun assortiment.
Bij deze groothandels verzorgt Vent-Axia met grote regelmaat balieochtenden, presentaties en trainingen. Zo wordt de kennis van Vent-Axia overgedragen aan installateurs. Kennis en expertise over de marktontwikkelingen en innovatieve producten worden gedeeld. Neem bijvoorbeeld de slimme Svensa en Svara ventilatoren, het unieke Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem en bij behorende regelbare ventielen. De WTW-unit Sentinel Kinetic Advance hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis.

Innovatieve producten

De slimme badkamer-, toilet- en keukenventilatoren Svensa en Svara zijn een voorbeeld van innovatieve kwaliteitsproducten die Vent-Axia maakt. Zo heeft de fluisterstille Svensa ventilator een vochtsensor, lichtsensor en zelfs een geursensor. Wanneer Svensa een verontreiniging in de lucht waarneemt grijpt de ventilator automatisch in en wordt de vervuilde lucht direct afgevoerd. Dit in combinatie met een maximaal vermogen van 5 Watt, maakt de Svensa tot een energiezuinige ventilator. Daarnaast is de Svensa zeer eenvoudig te installeren en te bedienen met een handige app.

Uniek luchtverdeelsysteem

Een andere innovatie van Vent-Axia, waar bij het installatiegemak centraal staat is het Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem. Dit is speciaal ontworpen om het aanleggen van een ventilatiesysteem zo snel en eenvoudig mogelijk te maken. Dankzij het unieke kliksysteem zijn de slangen in een fractie van tijd aangesloten op de verdelers en de ventielcollectoren. Binnen enkele klikken is er een luchtdichte verbinding. Montagehulpmiddelen zijn hierbij niet nodig.
Uiteraard mag een bijpassend luchtventiel niet ontbreken bij dit flexibele kunststof luchtverdeelsysteem. Het Uniflexplus+ RV ventiel is een makkelijk regelbaar ventiel voor elke ruimte. Verkrijgbaar in drie designs en geschikt voor zowel luchtafvoer als luchttoevoer tot 75m³/h. Het plaatsen van het ventiel gaat heel eenvoudig. Het juiste luchtvolume in een handomdraai ingeregeld door één van de 26 beschikbare standen te kiezen. Eénmaal geïnstalleerd is het ventiel gemakkelijk te reinigen. Dankzij het onderhoudsvriendelijke ontwerp is het niet nodig om de ventielbasis uit te nemen.
Uniflexplus+ werkt perfect in combinatie met het Sentinel Kinetic Advance WTW systeem. Dit systeem wordt gekenmerkt door zijn stille en energiezuinige EC-motoren en de directe communicatie met de unit door middel van de wifi-ontvanger voor een eenvoudige inbedrijfstelling via smartphone of tablet. Meer comfort voor de installateur en de eindgebruiker.

Expertise en ondersteuning

Naast deze ‘slimme’ producten, heeft Vent-Axia heeft een compleet assortiment producten op gebied van ventilatie, verwarming en hygiëne. Veelal voorraad producten die binnen 24 uur geleverd worden. Ook nog op zoek naar een ventilatie oplossing voor uw klant? Vent-Axia helpt graag uw leven een stuk gemakkelijker te maken. De medewerkers staan bekend om hun technische expertise, service en
(project)ondersteuning. Neem contact met op via www.vent-axia.nl of bezoek een dealer in uw buurt.