Klaas van der Wal van de Nederlandse inkoopcombinatie Installatietechniek (NiCI) en Francois Chermin van Vent-Axia hebben een overeenkomst ondertekend waardoor Vent-Axia nu eerste leverancier is uit het segment woonhuisventilatie binnen NiCI. NiCI is een professionele inkoopcombinatie voor de middelgrote installatiebedrijven actief in de E- en HWS-sector. De organisatie heeft als doelstelling om op basis van data-analyse zowel de omzet als de marge te verhogen voor haar deelnemers. Dat zijn er circa veertig in totaal verspreid over heel Nederland. Daarnaast is tijdbesparing een belangrijke doelstelling.

NiCI-leden kopen het overgrote deel van hun producten in via de groothandelaren, waarmee NiCI een contract heeft afgesloten. Vent-Axia heeft ook een relatie met deze groothandelaren, zodat de installatiebedrijven naar wens beleverd kunnen worden met wtw-units, luchtverdeelsystemen, ventilatoren, handdrogers, enzovoorts.

Vent-Axia zal kennissessies over het bedrijf, de producten en de markt bij de NiCI-leden verzorgen. Via marketing communicatie en de Extranet-omgeving zal NiCI het merk Vent-Axia bekendmaken onder haar leden.