Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

Retera teamOp donderdag 26 juni heeft Retera Interieurwerken haar nieuwe zonnepanelen in gebruik genomen. De pv-installatie is geplaatst op het 4300 vierkante meter grote dak van het bedrijfspand aan de Run in Veldhoven. Om precies 14:00 werden de 1155 zonnepanelen geactiveerd door directeur-eigenaar Kees Retera. Bij de officiële ceremonie waren naast medewerkers van Retera Interieurwerken ook Edgar Linders (directeur LTC&C Installatiemanagement), Rik van Helmond (assistent projectmanager LTC&C Installatiemanagement) en Maarten van Heeswijk (Projectleider Van Hout) aanwezig.

Het project is in korte tijd gerealiseerd: het startsein voor de werkzaamheden werd eind mei gegeven. Gezien de omvang van het project en de voorwaarde dat de bedrijfsactiviteiten van Retera geen hinder zouden vinden, waren een goede planning en strak management essentieel. Tot groot genoegen van Kees Retera hadden LTC&C en Van Hout de zaken volledig onder controle: “De samenwerking tussen die twee partijen is zeer goed geweest, met een hoge mate van professionaliteit. Onze productie heeft geen enkele hinder ondervonden. De pv-installatie is bovendien uitmuntend opgeleverd. Wij hebben natuurlijk een scherp oog voor ambachtelijk werk: je kunt aan de afwerking zien dat hier echte vakmannen aan hebben gewerkt.”

Retera Interieurwerken is zowel FSC- als PEFC-gecertificeerd en heeft haar productie ondergebracht in een pand dat dankzij duurzame investeringen het energielabel A zal dragen. Dankzij de PV-installatie kan Retera Interieurwerken voorzien in haar eigen elektriciteitsbehoefte. “Dat geeft niet alleen een goed gevoel, maar draagt hopelijk ook bij aan het bewust omgaan met energie van onze medewerkers en opdrachtgevers”, aldus Kees Retera.

(Op de foto van links naar rechts: Maarten van Heeswijk, Rik van Helmond, Edgar Linders en Kees Retera.)

Voor meer informatie: www.retera.nl en http://www.van-hout.com/groene-sprong-voorwaarts-voor-retera/