Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

Doekle Terpstra is vandaag begonnen als voorzitter van Uneto-VNI. “Ik heb er ontzettend veel zin in”, schrijft hij op de website van de koepelorganisatie. “De installatiebranche heeft een geweldig perspectief, techniek is onmisbaar in onze samenleving. Bovendien neemt het belang ervan de komende jaren alleen maar toe. Energieneutrale woningen en gebouwen, smart cities, smart buildings, levensloopbestendige woningen; de installatiebranche heeft oplossingen in huis voor tal van maatschappelijke vraagstukken en dus enorme mogelijkheden.”

Terpstra vindt dat de positie van de installateur nog onvoldoende op waarde wordt geschat. “Daar ligt voor mij een belangrijke uitdaging. Ik zie dat de installateur aarzelend de rol van energieregisseur naar zich toetrekt. Ik ga de leden helpen om die rol met zelfvertrouwen op te pakken. En ik ga ervoor zorgen dat de buitenwereld dat straks ook weet. De kwaliteit van de technische installatie is bepalend voor het succes van een project.

Installateurs maken de gebouwde omgeving comfortabeler, veiliger én energiezuiniger. Die boodschap wil ik uitdragen. De installatiesector heeft alle troeven in handen om een belangrijke positie te claimen; niet alleen in de bouwkolom, maar in de Nederlandse economie als geheel. En dat gaan we doen.”

[related_post themes=”text”]