Onder het motto ‘Connecting. Pioneering. Fascinating’ viert de Light + Building niet alleen haar 20-jarig jubileum, maar ook dat de branche flink in de lift zit. De komende editie van Light + Building zal zowel de koppeling van intelligente gebouwsystemen in een netwerk, als de invloed van vernieuwend lichtdesign in de schijnwerpers zetten. De megabeurs vindt van 8 tot en met 13 maart 2020 plaats in Frankfurt am Main.

Het hoofdthema van de beurs is ‘Dynamische digitalisering’. Dit loopt als een rode draad door de verschillende hoofdthema’s ‘Connecting’, ‘Pioneering’ en ‘Fascinating’.

Connecting
In de categorie ‘Connecting’ zal onder andere aandacht worden besteed aan progressief energiemanagement, netwerkgekoppelde veiligheid en intelligente elektrische wijkinfrastructuren.

Pioneering
De categorie ‘Pioneering’ staat in het teken van toepassingsgebieden die in potentie veel te bieden hebben, maar nog niet helemaal ingeburgerd zijn. Te denken valt dan aan prospectief onderhoud en ‘X as a Service’, waarbij ‘X’ staat voor een directe dienst die wordt geleverd– bijvoorbeeld verlichting of veiligheid.

Design
Design gaat heden ten dage veel verder dan alleen de vormgeving van lampen. Ook technische kenmerken, zoals connectiviteit, worden meegenomen. In de categorie ‘Fascinating’ zal hieraan uitgebreid aandacht worden besteed.

Flankerend programma
Naast het hoofdprogramma zal de beurs ook omlijstende activiteiten organiseren die bedoeld zijn voor specifieke beroepsgroepen, zoals monteurs, engineers, architecten en binnenhuisarchitecten.

Vorige editie
In 2018 wist de Light + Building 2.719 exposanten en 220.864 bezoekers te trekken. In totaal 70 procent van de standhouders was afkomstig uit het buitenland. Het percentage internationale bezoekers was ook significant; zo’n 52 procent. Daarvan was een groot deel afkomstig uit China, Italië, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en België.

Op onze nieuwsbrief abonneren