Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 139 seconden

Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technische InstallatieBedrijf (OTIB) en Installatie Vakbeurs en Elektro Vakbeurs gaan hun samenwerking uitbreiden. Aan het ‘Loopbaancentrum’ en de ‘College Tour’ worden dit jaar een netwerksessie voor ondernemende vrouwen en kennis- en demonstratiesessies toegevoegd.

“We zijn erg blij dat we de samenwerking met OTIB intensiveren. De technische installatiebranche is met bijna 10.000 bedrijven en ruim 120.000 werknemers één van de grootste branches van Nederland. We werken al een aantal jaren succesvol met elkaar samen. Met het nieuwe concept waarbij Installatie en Elektro Vakbeurs gelijktijdig onder éék dak plaatsvinden, is dit het juiste moment om de samenwerking uit te breiden”, zegt Lejla Mistric namens de organisatie.

Netwerksessie voor ondernemende vrouwen
De netwerksessie voor ondernemende vrouwen vindt op dinsdag 11 september plaats. Desiree Kon, mede-eigenaar en directeur van Installatiebureau KON, informeert vrouwen over zorg, duurzame energie en duurzame inzetbaarheid van werknemers, werving en behoud van werknemers en het belang om vrouwelijke en mannelijke kenmerken optimaal te benutten. Belangstellenden kunnen zich via één van de twee beurswebsites aanmelden.

Werken op hoogte- rolsteigers
Er is dit jaar ook een praktijksessie ‘Werken op hoogte- rolsteigers’ te volgen op de beursvloer. De regels voor de opbouw van rolsteigers zijn verscherpt vanaf 1 januari 2018. In deze praktijksessie leren aanwezigen hoe ze zo goed mogelijk in de praktijk aan de nieuwe regelgeving kunnen voldoen. De sessie is iedere beursdag te volgen van 15.30 tot 16.15 uur en van 18.30 tot 19.15 uur. Na elke kennissessie is er tijd om individuele vragen te stellen.

Risico-Inventarisatie & Evaluatie en VCA
Er zal verder een kennissessie worden georganiseerd over de Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en VCA. In deze sessie worden geïnteresseerden in vogelvlucht meegenomen door de wereld van RI&E, V&G-plan en VCA en leren ze de voordelen kennen van het werken met de digitale branche-instrumenten. Er is na afloop ruimte voor persoonlijke vragen. Deze sessie wordt iedere beursdag aangeboden van 17.00 tot 17.45 uur en van 19.30 tot 20.15 uur en vindt plaats in een aparte zaal nabij de beursvloer.   

Vernieuwd: Het Loopbaancentrum
Het Loopbaancentrum wordt in een nieuw jasje gestoken. Bedrijven en instanties als Tutorial, Avans Plus, Deltion College Zwolle, OTIB, Installatiewerk Noord-Oost, Stichting Collegiale In- en Uitleenservice, Building Jobs en Metechnica informeren bezoekers over werkgelegenheid en opleidingsmogelijkheden. Dit jaar met een vernieuwde stand, waarbij alle partners de handen ineen slaan en afstappen van de aparte ‘hokjes’ bij de voorgaande edities.

College Tour
Ook een College Tour maakt weer onderdeel uit van het beursprogramma. De tour is dinsdagmiddag 11 september en bedoeld voor mbo-leerlingen Elektro- en Installatietechniek (E&W Installatie). Exposanten geven tijdens de tour een toelichting op hun bedrijfsvoering en vacatures.

De twee beurzen voor de installateur, Elektro Vakbeurs en Installatie Vakbeurs, zijn van 11 tot en met 13 september 2018 tijdens de Week van de installateur in Evenementenhal Hardenberg te bezoeken.