Beursorganisator Easyfairs Nederland lanceert voor haar vakbeurs Aqua Nederland een virtuele editie op donderdag 2 juli 2020. Door het coronavirus is het live-event verplaatst naar volgend jaar, maar de beursorganisator wil de sector nu al online bij elkaar brengen. De eerste editie van Aqua Nederland Digitaal wordt gehouden met het online event platform Let’s Get Digital. Deze software maakt het mogelijk om een echte virtuele beursbeleving te geven. De bezoekers kunnen meer dan 300 exposanten virtueel bezoeken, netwerken tussen de bezoekers is mogelijk en er is een programma aan verschillende (panel)discussies, korte presentaties en rondetafelgesprekken.

“We wilden graag iets doen voor de community en als organisatie zelf ook innoveren door de huidige omstandigheden. In de afgelopen periode zien we veel online alternatieven voorbijkomen, omdat we elkaar niet in groten getale fysiek mogen ontmoeten. Met name webinars zijn op dit moment erg populair. Maar wij gaan nog een stap verder met een virtuele vakbeurs”, zegt Esther Rodenburg namens Aqua Nederland. “Wij verwachten dat digitale en online features voortaan een groter onderdeel uitmaken van evenementen als Aqua Nederland. Met deze virtuele beurs krijgt de Nederlandse watertechnologie community de primeur van het eerste hybride event van Easyfairs.”

“vrijwel uniek in Nederland”
Rodenburg: “Met deze online event software zijn we vrijwel uniek in Nederland en onderscheiden we ons van het groeiende aanbod in online kennisevents en webinars. We kunnen ons helemaal richten op de hoofdfunctie van Aqua Nederland: het verbinden van vraag en aanbod in de markt.”

Donderdag 2 juli vanaf 13.00 uur live
De virtuele beurs gaat live op donderdag 2 juli vanaf 13.00 uur. De eerste sessies starten om 13.15 uur. Vervolgens sluiten diverse interactieve sessies op elkaar aan, waarbij iedereen zijn eigen online weg kan kiezen. Zo kan er deelgenomen worden aan techsessies en presentaties van innovaties, ronde tafel gesprekken of er kunnen virtueel stands worden bezocht om contact te leggen. Deelname aan het online event is kosteloos en is een extra service vanuit Easyfairs naar haar exposanten, partners en bezoekers toe. Vooraf registeren is wel noodzakelijk. De registratiemogelijkheid opent binnenkort op de website van Easyfairs.

Bekijk hier ook de eerste promovideo voor Aqua Nederland Digitaal: https://www.youtube.com/watch?v=uBIZkoxGXAg

In 2021 vindt Aqua Nederland Vakbeurs weer fysiek plaats op 23, 24 en 25 maart in Evenementenhal Gorinchem.

Op onze nieuwsbrief abonneren