Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

De pomp voor het bron- en afgiftesysteem heeft het energielabel A++.

De warmtepomp biedt comfort in alle seizoenen met verwarming, warm water en passieve koeling en is uitgerust met een roestvrijstalen condensor en verdamper voor een langere levensduur. Er is driedimensionale demping toegepast voor een laag geluidsniveau.

All electric en hyybride
De geoTHERM 3 kW warmtepomp is zowel all electric als hybride inzetbaar in combinatie met een open en gesloten bron. Het energiebesparende systeem maakt gebruik van een natuurlijke energiebron die de woning verwarmt, passief koelt en warm tapwater levert. Bij het hybridesysteem kiest de intelligente regeling voor de voordeligste warmtebron. Er zijn verder boilers beschikbaar van 120 tot 200 liter voor afgepast warmwatercomfort.

Besparing tot 35 procent op primaire energie en tot 25 procent op energiekosten is haalbaar bij de deze warmtepomp. Maximale verlaging van EPC is mogelijk bij nieuwbouwwoningen. Hierdoor kan het energielabel van een woning met drie stappen worden verbeterd.

Comfort
De geoTHERM 3 kW warmtepomp komt samen met een installatie-assistent voor eenvoudige ingebruikname van alle componenten. Dit zorgt ervoor dat de installatiekosten laag kunnen blijven. Een combinatie met de uniTOWER, de all-electric boiler voor warmtepompen, is mogelijk.

Alle onderdelen van de geoTHERMijn vanaf de voorzijde bereikbaar, wat de warmtepomp onderhoudsvriendelijk maakt. Op het uitgebreide status-, storing- en diagnosedisplay is alle belangrijke informatie in één oogopslag te zien. Ook is het voor de installateur mogelijk om op afstand de warmtepomp uit te lezen en in te stellen met de VR 900 communicatiemodule.