Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 64 seconden

Ontwikkelaar en beheerder Jebber heeft een Breeam-oplevercertificaat met drie van de vijf sterren ontvangen voor ‘de Trip’ in Utrecht, een nieuwbouwproject voor starters. De duurzaamheidsprestatie van de Trip is daarmee als ‘Very Good’ beoordeeld. Breeam is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen. Monique van Loon, directeur van Jebber: “Bij de Trip zijn bouwkundige- en installatietechnische componenten integraal op elkaar afgestemd, waardoor elke woning en commerciële ruimte voor het leveren van warmte lokaal weinig energie hoeft op te wekken.”

Jebber heeft een prestatiecontract voor twintig jaar afgesloten met aannemerscombinatie COM4Trip voor de realisatie, het onderhoud en het beheer van de gebouwen en de installaties. Het project is voorzien van een warmte-koudeopslag (WKO), die in combinatie met warmtepompen en zonnestroom duurzame energie oplevert. Horeca-exploitanten en creatieve ondernemers troffen in hun ruimte een aantal duurzame maatregelen (Breeam-credits) en duurzaam gedrag van huurders wordt beloond. Zo krijgen de bewoners van de starterswoningen een bonus als ze zuinig met energie omgaan.

De Trip bestaat uit 253 startersappartementen, 1.500m2 bedrijfsruimte voor horeca en creatieve ondernemers en parkeervoorzieningen voor fiets en auto. In oktober 2016 is de Trip opgeleverd. Inmiddels heeft zo’n 80 procent van de bewoners zijn intrek genomen in de startersappartementen en heeft een aantal ondernemers zijn deuren geopend.

[related_post themes=”text”]