Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 170 seconden

Remeha heeft wandketel Calenta van een upgrade voorzien, herkenbaar aan de aanduiding Ace. Deze doorontwikkeling maakt de cv-ketel slimmer, eenvoudiger in gebruik en zorgt voor meer comfort voor de gebruiker, aldus de fabrikant. “Ook is dit toestel geschikt voor plaatsing in een hybride systeem,” zegt Ton van Maaren, Senior Product Manager. De ketel is verder voorzien va Remeha’s ICT-platform eSmart Inside, waardoor de deze via het Internet of Things (IoT) op afstand te besturen is.

Doordat de Calenta Ace de laatste versie van eSmart Inside bevat, is uitgebreide communicatie en automatisering via de slimme thermostaat eTwist, gateways, interfaces en apps mogelijk. Via het online platform kunnen vakman en eindgebruiker de toestellen op afstand bedienen, uitlezen en bewaken.

Hybrid ready
De Calenta Ace functioneert in hybride systemen, wat vooral te danken is aan de koppeling met eSmart Inside in de cv-ketel. Bovendien bevat de automaat van dit toestel standaard al een slimme, integrale zonneboilerregeling, waardoor in minder tijd en tegen lagere kosten een zonneboiler binnen het systeem kan worden geïntegreerd. De duurzame apparaten (warmtepomp of zonlichtsysteem) zijn al regeltechnisch op de Calenta Ace afgestemd en getest. Een naadloze samenwerking is dus gegarandeerd. De koppeling naar een hybride systeem met een warmtepomp of met een zonneboiler kan ook nog in een later stadium worden gerealiseerd.

Automatisch bijvullen
De Calenta Ace beschikt over een uitbreidingsoptie die zorgt voor het automatisch bijvullen van de cv-ketel. Wanneer de waterdruk in de cv-ketel tot onder de 0,8 bar daalt, zorgt eSmart Inside dat het volautomatische bijvulsysteem de ketel bijvult tot 2 bar (instelbaar). De gebruiker ontvangt daarna op de ketel, maar ook op de eTwist of via de eTwist app op mobiel of tablet, een bericht dat de installatie is bijgevuld. Het bijvulsysteem heeft ook een semi-automatische instelling, waarbij (eind)gebruikers via de ketel, de eTwist of de eTwist app eerst akkoord moeten geven voordat het bijvullen start.

Meer mogelijkheden
Door de uitbreidingen is de Calenta Ace nog energiezuiniger in gebruik. Zo heeft deze ketel extra isolatie waardoor er zo min mogelijk warmte verloren gaat en een extra sensor die de tapwatertemperatuur direct meet en stuurt. De wandketel van Remeha is daarnaast voorzien van witte isolatie voor beter zicht in het toestel. De warmtewisselaar van het toestel heeft een oppervlaktebehandeling gekregen waardoor fysieke reiniging van dit onderdeel niet meer nodig is. Een andere, handige innovatie is de geïntegreerde waterpas in de ophangbeugel. Deze vergemakkelijkt de installatie van de Calenta Ace.

‘Dubbel solo’ ketels
De solo ketels, die deel uitmaakten van de Calenta serie, zijn bij de Calenta Ace vervangen door zogenaamde ‘dubbel solo’ ketels. Deze hebben standaard al een ingebouwde driewegklep en secundaire aansluitingen voor het boilercircuit. Hierdoor is het eenvoudig om het toestel snel en tegen een gunstige prijs te combineren met een boiler. Doordat de ‘dubbel solo’ ketels koppelbaar zijn met boilers is de Calenta Ace in de breedte geschikt voor de meest luxe badkamers met de hoogste eisen.

Monitoring op afstand
Daarnaast kan de vakman de Calenta Ace koppelen aan Remeha Connect. Installateurs zien daarmee wanneer een ketel onderhoud nodig heeft, of hij in storing dreigt te raken of in storing raakt en wat er dan precies moet gebeuren. Remeha Connect geeft installateurs direct een melding wanneer service-inzet noodzakelijk is om continuïteit in de warmtelevering te kunnen garanderen. Hiervoor wordt het toestel voorzien van een communicatiemodule die informatie naar Remeha Connect verstuurt, die de installateur online kan raadplegen.