Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

overhandiging_certificaatUnica Automatic Sprinkler heeft het certificaat ‘Erkend Ontruimingsalarmbedrijf’ behaald. Het bedrijf mag voortaan ook de installatie en het onderhoud van ontruimingsalarminstallaties verzorgen. Het in brandbeveiliging gespecialiseerde onderdeel van Unica is het eerste bedrijf in Nederland dat onder accreditatie dit certificaat heeft gekregen. De certificering geldt voor de levering en het onderhoud van systemen met zogenoemde slow-whoop signaalgevers (luide signalen) en voor systemen met gesproken woordboodschappen.

Unica Automatic Sprinkler levert integrale oplossingen op het gebied van brandbeveiliging. Het bedrijf is erkend voor bijna alle brandbeveiligingsinstallaties en nu dus ook officieel gecertificeerd als ontruimingsalarmbedrijf.

Ontruimingsalarminstallaties waren lange tijd een ondergeschoven kindje in de branche, zo betoogt Unica. Er was wel een norm beschikbaar, maar een certificeringsregeling voor deze installaties ontbrak. Daardoor werd de brandmeld- of sprinklerinstallatie wel gecontroleerd, maar de ontruimingsalarminstallatie niet. Inspecties beperkten zich tot de aansturing vanuit de brandmeldcentrale. Robert Marchal, accountmanager bij Unica Automatic Sprinkler, is blij dat de tijden inmiddels zijn veranderd. “Met de huidige regelingen voor de ontruimingsalarminstallaties en het certificaat Ontruimingsalarmbedrijf kunnen we onze klanten beter adviseren en een  integrale brandveiligheidsoplossing bieden. Dat is een goede stap in de richting van een betere brandveiligheid in Nederland.”

“Een brand of calamiteit snel ontdekken is één ding, maar een snelle en adequate manier van ontruimen is minstens zo belangrijk. Met name voor gebouwen waar veel mensen aanwezig zijn, of bijvoorbeeld zorginstellingen waar de mensen verminderd of niet zelfredzaam zijn, kan een snelle en adequate ontruiming daadwerkelijk levens redden. Een goede ontruimingsalarmering is hiervoor cruciaal.”

[related_post themes=”text”]