Technisch dienstverlener Unica heeft het Zeeuwse installatiebedrijf Synto overgenomen. Synto legt zich toe op projectrealisatie, technisch beheer en onderhoud van gebouwgebonden installaties. Deze activiteiten sluiten aan op die van Unica Building Services. Andere specialisaties van het Zeeuwse bedrijf zijn onder andere brandbeveiliging en veiligheid. Met de overname breidt Unica haar netwerk op het terrein van beheer en onderhoud uit tot 15 vestigingen in ons land.

Synto ziet de aansluiting bij Unica als een belangrijke stap om de groei te versnellen. Het bestaande managementteam blijft verbonden aan het bedrijf, dat net als de andere locaties van Unica Building Services als autonome vestiging actief blijft.

Groeien in Zeeland
John Quist, CEO van Unica: “Synto past qua dienstverlening en cultuur perfect bij ons bedrijf. Er zit veel ondernemerschap in en wij denken door de sterke positie van Synto aanzienlijk te kunnen groeien in Zeeland. Unica zal het bedrijf veel extra’s kunnen bieden. Het is onze zesde overname in de laatste drie jaar, maar de eerste in lange tijd die gericht is op een dichter netwerk van vestigingen. Wij oriënteren ons ook op andere regio’s om de regionale aanwezigheid van Unica uit te breiden. De versterking van onze andere bedrijvenclusters blijft echter ook een belangrijk speerpunt voor nieuwe overnames.”

Herkenbaarheid
Synto blijft om de herkenbaarheid in de markt te behouden onder eigen naam opereren vanuit het kantoor in Goes. “Als onderdeel van Unica kan Synto samenwerken met andere vestigingen en gespecialiseerde bedrijven, wat de realisatie van grote(re) projecten eenvoudiger maakt”, aldus Marco Verbeek, algemeen directeur van Synto. “Wij kunnen onze klanten een breder dienstenpakket bieden en tevens profiteren van kostenefficiency en schaalvergroting, maar kunnen als autonome vestiging ook de Zeeuwse markt op een herkenbare manier blijven bedienen. Dit helpt ons in onze ambitie om een sterkere en bredere positie te realiseren en de volgende stap maken als toonaangevend regionaal installatieconcern.”

Recente overnames
De meest recente overnames van Unica betroffen de versterking en uitbreiding van gespecialiseerde bedrijven: Brainpact (industriële automatisering, 2019), Boele Fire Protection (2018, brandveiligheid), Dotwood (2018, ICT Solutions), Nsecure (2017, Access & Security) en Pro-Fa Automation (2017, industriële automatisering).

Op onze nieuwsbrief abonneren