Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 107 seconden

Bij Karel is het tegenwoordig alleen maar aanpoten. Het aantal klusjes per week overstijgt eigenlijk zijn mogelijkheden. Hij rent van ketel naar badkamer en van badkamer naar vloerverwarming. Kortom, zelfs Karel komt om in het werk. Gelukkig kan hij fantastische tarieven vragen en zit zijn agenda al tot Pasen bomvol, dat dan weer wel.

Mevrouw Karel is inmiddels gestopt met mopperen, want ook zij ziet de voordelen van zijn vele werkuren wel in. De bankrekening stroomt vol en Karel heeft geen tijd om te checken wat zij allemaal bij de bekende kledingwebshops bestelt. Dus als Karel ’s avonds laat thuiskomt, wordt hij niet begroet door een chagrijnige vrouw. Maar eentje die met liefde zijn prakkie in de magnetron voor hem opwarmt en een koud biertje voor hem inschenkt.

Het feit dat mevrouw Karel geen problemen heeft met het vele werk, wil niet zeggen dat alles fantastisch is in huize Karel. De man des huizes is namelijk na een week werken helemaal gesloopt en kan geen rookgasmeter en pvc meer zien. Normaal gesproken tankt hij in het weekend lekker bij, maar afgelopen zondag leverde een gesprek met zijn dochter hem toch de nodige kopzorgen op.

Dochterlief vertelde sinds kort een vriendin te hebben waar ze dol gelukkig mee is. Karel, ruimdenkend als hij is, had gelijk geantwoord hier totaal geen problemen mee te hebben zolang zij maar gelukkig zou zijn. Maar ’s avonds in bed kon hij de slaap toch moeilijk vatten. Zijn kans op kleinkinderen zou zo opeens een stuk minder groot worden. En dat terwijl Karel zichzelf toch altijd had gezien als een grote ‘knuffelopa’.

De volgende morgen kon onze held zijn ogen nog maar nauwelijks open houden tijdens het monteren van een boiler, zijn eerste klus van die dag. De montage ging vooral op tast en gevoel en duidelijk ten koste van zijn nauwkeurigheid. Per abuis bevestigde hij de boiler met schroeven die nog maar net een schilderijtje aan de muur zouden houden. Dezelfde middag nog belde de klant: bleek ook de boiler inmiddels uit de kast te zijn gekomen.

Met dank aan Hennie Prenger van Prenger Warmtetechniek voor het toezenden van deze Karel!