Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 95 seconden

INFRA-AQUA-DESIGNMark Climate Technology heeft een totaalpakket aan klimaatbeheersingsproducten geleverd aan Leroy Merlin. De van oorsprong Franse bouwmarkt heeft in april 2016 een nieuwe vestiging in Wrocław (Polen) geopend. Voor de verwarming en ventilatie van het 10.000 m2 grote gebouw is er gekozen voor zes verschillende producten van de Nederlandse fabrikant Mark Climate Technology.  Voor de verwarming van het gebouw zijn 26 Tanner MDA watergevoede luchtverwarmers geïnstalleerd met een totaal vermogen van 1500 kW. Daarnaast zorgen Infra Aqua Design watergevoede stralingspanelen voor warmte op de plaats waar deze gevraagd wordt. Door gebruik van stralingsverwarming is de gevoelstemperatuur al snel hoger dan de ruimtetemperatuur. Dit in combinatie met een korte opwarmtijd zorgt voor een hoge energiebesparing, aldus de fabrikant. In totaal is er 60 meter aan stralingspanelen geleverd.

Bij de in- en uitgangen van de bouwmarkt zijn 16 Mark Easyair watergevoede luchtgordijnen geplaatst. Deze voorkomen dat de koude buitenlucht het gebouw binnenkomt en houden de warme lucht binnen. Tevens zorgen 11 Ecofan recirculatieventilatoren ervoor dat de verspreide warmte niet onder het plafond blijft hangen.

Voor de ventilatie van het gebouw zijn op het dak twee Mark Airstream HWX warmteterugwin-units geïnstalleerd met luchtopbrengsten van 3000 m3/h en 4500 m3/h. De units, voorzien van een corrosiebestendig warmtewiel, hebben beide een rendement van rond de 90%. Dit houdt in dat 90% van de afgevoerde energie wordt afgegeven aan de verse toevoerlucht.

Tevens is er voor de ventilatie een Tanner MDC geïnstalleerd met een luchtopbrengst van 9.000 m3/h. Dit toestel is voorzien van een toerengeregelde geluidsarme EC-motor welke een energiebesparing van 50% in deellast kan opleveren.

De gehele range klimaatbeheersingproducten is voorzien van schakelkasten die ingesteld zijn op zowel ruimtetemperatuur en inblaastemperatuur als luchtverplaatsing gemeten op basis van CO2. Om de units in lijn te houden met de uitstraling van het gebouw van Leroy Merlin, zijn ze op het verzoek van de klant allemaal wit gespoten.

De gehele installatie nam 8 weken in beslag.

[related_post themes=”text”]