Nefit Bosch brengt een diagnose- en inbedrijfstellingstool voor cv-toestellen en warmtepompen op de markt. De tool biedt mogelijkheden om tijd te besparen bij in bedrijf name, service en onderhoud. EasyService bestaat uit de gelijknamige app en de nieuwe Bosch Smart Service Key waarmee de installatie met de app kan worden verbonden. Op een mobiel kunnen zo onder andere systeemgegevens worden uitgelezen, parameters worden ingesteld en servicerapporten worden genereerd.   

Dankzij de Smart Service Key kan elk Nefit of Bosch verwarmingstoestel met EMS-protocol aan de app worden gekoppeld. Het apparaatje op zakformaat wordt met de bijgeleverde kabel aangesloten op de service-interface van het verwarmingstoestel. Via een versleutelde Wifi-verbinding wordt het toestel gekoppeld aan smartphone of tablet. De monteur is zo niet aangewezen op een lokale internetverbinding.

Ook warmtepompen
Niet alleen cv-ketels worden ondersteund, maar ook Nefit EnviLine warmtepompen. Met één druk op de knop kan een compleet servicerapport worden gegenereerd. In PDF-formaat, met alle meetgegevens op een rij. Het rapport kan direct per e-mail worden doorgestuurd naar de opdrachtgever of werkgever.

App downloaden
De Bosch Smart Service Key kost €199,- exclusief BTW en kan rechtstreeks bij Nefit Bosch worden besteld. De app is gratis te downloaden via Google Play en Apple App Store. De basisfuncties zijn voor alle gebruikers beschikbaar. Om van de functies gebruik te kunnen maken in combinatie met de Bosch Smart Service Key, moet een abonnement worden afgesloten. Het jaarabonnement kost €23,99 (incl. BTW) en kan in de app worden aangekocht.

Opvolger
EasyService is de opvolger van de Nefit Service Tool II die in 2013 werd geïntroduceerd. Met de komst van de nieuwe Bosch EasyService app komen voor de Nefit Service Tool app geen nieuwe updates meer beschikbaar.

Op onze nieuwsbrief abonneren