Tjerk van der Meer is met ingang van 1 juni jl. toegetreden tot de Raad van Bestuur van Deerns Groep. Bestuurder Sjoerd Hora Siccama treedt per 1 september a.s. terug als lid van de RvB. Van der Meer zal als nieuw lid nauw samenwerken met bestuursvoorzitter Jan Karel Mak en financieel bestuurder Roel Rooskens.

Deerns is een internationaal ingenieursbureau gespecialiseerd in installatietechniek, energie en bouwfysica met een omzet van €55 miljoen en 500 medewerkers in kantoren wereldwijd. Deerns verzorgt advies en ontwerp van installaties, bouwfysica, duurzame energievoorziening en inrichting van luchthavens, cleanrooms, laboratoria, datacentra, ziekenhuizen, kantoren, hotels en musea.

Van der Meer komt van Arcadis waar hij wereldwijd verantwoordelijk was voor commercie en strategie in de industriesector Manufacturing & Technology. Eerder werkte hij in diverse internationale leidinggevende posities bij onder meer Royal HaskoningDHV.

Jan Karel Mak, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deerns Groep, licht de benoeming van Tjerk van der Meer toe: “Gedreven door wereldwijde trends rond digitalisering, urbanisatie, mobiliteit en duurzaamheid blijft de vraag naar duurzame technische oplossingen in onze marktsegmenten sterk groeien. Voor Deerns biedt dit als hoogwaardige internationaal opererende technologiepartner grote kansen. Om in deze tijden de verdere ontwikkeling van de onderneming te leiden verwelkomen we met veel genoegen Tjerk van der Meer als nieuw lid van de Raad van Bestuur. Tjerk heeft een veelomvattende ervaring op genoemde terreinen. Hij combineert een sterke internationale oriëntatie en klantfocus met een gedegen kennis van de inhoud en heeft ruimschoots zijn sporen verdiend in deze markt.”