Er zijn tien projecten genomineerd voor de Techniek Nederland Innovatie Award. Hierop kan online een stem worden uitgebracht. De drie genomineerden met de meeste stemmen krijgen tijdens VSK 2020 de gelegenheid aanwezige beursbezoekers van hun project te overtuigen. De kanshebbers zijn stuk voor stuk inventieve en technisch hoogstaande projecten die relevant zijn voor maatschappelijke vraagstukken, aldus de organiserende brancheorganisatie.

Volgens Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, is de Innovatie Award belangrijk voor alle bedrijven in de technische sector: “Dagelijks zijn installateurs en technisch dienstverleners bezig met technische hoogstandjes. Ze maken Nederland duurzamer, veiliger, comfortabeler en bereikbaarder. Deze prijs zet die projecten in de schijnwerpers. Dat is nodig, want het is hoog tijd dat we onze bescheidenheid opzij zetten. Voor het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken is de technieksector onmisbaar.”

Genomineerden
De tien genomineerde projecten zijn:

  1. De Willem en De Zwijger – BAM Wonen
  2. Aardwarmte glastuinbouw – Batenburg Techniek, Aardwarmte Vogelaer, AAB, Verkade Klimaat, BE de Lier
  3. De energieproeftuin – Loohuis Installatiegroep
  4. De lantaarnpaal denkt mee - Dynniq
  5. In zeven dagen energieneutraal - Breman Installatiegroep
  6. Goede doelen Loterijen – HOMIJ Technische Installaties
  7. ZorgMedia-systeem - SPIE
  8. Amphia Ziekenhuis - Unica en ENGIE (als onderdeel van consortium FourCare)
  9. Duurzaam van schip naar schap – Heinen & Hopman Installaties
  10. Van Viskotter naar woonschip – Bas Krom Scheepstechniek, architect Bob van Wely en GreenTec Sense

Stemmen tot 20 december

De hoofdprijs bestaat uit een cheque die besteed kan worden aan ontwikkeling en innovatie. Daarnaast ontvangt de winnaar een kunstwerk en een bezoek aan een internationaal hightechbedrijf.
Het is voor de derde keer dat Techniek Nederland de verkiezing van de Innovatie Award organiseert. Branchegenoten en publiek kunnen tot 20 december online hun stem uitbrengen. De prijs zal op 4 februari tijdens een speciaal Innovatiecongres op VSK2020 worden uitgereikt door Terpstra.

Foto: uitreiking Innovatie Award 2018

 

Op onze nieuwsbrief abonneren