Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 95 seconden

De Siemens-divisie Building Technologies brengt een nieuwe Smart thermostaat op de markt voor warmteregeling in woningen. De Smart thermostaat RDS110 kan via een app vanaf de mobiele telefoon worden bediend.

De thermostaat, met geïntegreerde sensoren voor ruimtetemperatuur, luchtkwaliteit, luchtvochtigheid en aanwezigheid van personen, kan worden gecombineerd met externe sensoren voor de buitentemperatuur en contacten om open vensters te detecteren. Het touchscreen toont alle belangrijke informatie voor een eenvoudige bediening van de Smart thermostaat. Een Grean Leaf-pictogram geeft aan of de verwarming van de ruimte energieoptimaal plaatsvindt. De thermostaat is uitgerust met een aanwezigheidssensor en schakelt automatisch naar comfortniveau, zodra de ruimte bezet is.

Via de app kunnen de wekelijkse programma’s voor verwarming en warm water worden vastgelegd en ook weer eenvoudig worden aangepast. Met zijn vele via app en touchscreen beschikbare functies, zijn intuïtieve bediening en zijn sensorgebaseerde bewaking van de luchtkwaliteit in de ruimte, creëert de Smart thermostaat het gewenste klimaat.

De thermostaat kan zowel via touchscreen als via de app intuïtief worden bediend. De Smart thermostaat wordt aangesloten op een WLAN-compatibele router, die ervoor zorgt dat de data naar de Siemens-cloud worden gestuurd. De gebruiker heeft via de app toegang tot deze data en kan via zijn mobiele telefoon maximaal 12 thermostaten met alle gemak bedienen.

De Smart thermostaat is uitgerust met een zelflerend algoritme, dat de beste verwarmingsstrategie kiest, om het gewenste comfortniveau zo energie-efficiënt mogelijk te bereiken. De thermostaat kiest het optimale starttijdstip voor de verwarming op basis van de sensorwaarden. Binnen één dag past de thermostaat de verwarmingsstrategie aan op de ruimte en de gebruikte verwarmingsapparatuur.

Voor de installatie van de thermostaat is geen WLAN noodzakelijk (kan naderhand worden ingesteld). Dankzij de geïntegreerde navigatie-wizard kan het apparaat binnen enkele minuten en in slechts enkele stappen in gebruik worden genomen.

De Smart thermostaat is eu.bac Klasse AA-gecertificeerd en voldoet aan Eco design Klasse IV voor optimale energiezuinigheid