Platform Binnenklimaattechniek zal op de VSK-beurs een nieuw concept presenteren: het Binnenklimaat Theater. Het theater biedt een programma met diverse sprekers. Daarnaast worden keurmerken en nieuwe praktische tools gelanceerd voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Er is veel aandacht voor interactie. Zo geven de experts van de KennisBank bezoekers advies en informatie over innovaties op het gebied van een gezond binnenklimaat en energie.

Het doorlopende thema van het theater is ‘Een gezond binnenklimaat’, waarbij de nadruk zal liggen op gezondheid, energie en standaardisatie. Het theater op de beurs is een initiatief van een groep partners van de Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten (VLA) waaronder AL-KO, Robatherm, Rosenberg Klimaattechniek, TROX, WOLF Energiesystemen, FläktGroup, NedAir, OC Verhulst en Systemair. Het programma biedt de bezoeker kennis, praktische tools en advies voor een gezond binnenklimaat en installatiekwaliteit in de (utiliteits)bouw. Dit initiatief wordt gedragen door diverse partners uit de markt, zoals: DBCA, TNO, FME, TVVL, VLA en het Rijksvastgoedbedrijf.

Gezondheid, energie en standaardisatie
De speerpunten gezondheid, energie en standaardisatie, zullen tijdens de lezingen aan bod komen. Zo zijn er presentaties van Hennes de Ridder en het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), waarin standaardisatie belicht zal worden. Het RVB gaat samen met branches in de binnenklimaattechniek de standaardbestekken voor ventilatie, verwarming en koeling lanceren. Ook zal er in het theater een programma verzorgd worden over kwaliteitsborging (commisioning), energie en een gezond binnenklimaat. Denk hierbij aan onderwerpen als: gezond gasloos, fijnstof en filtratie, Programma van Eisen (PvE) gezonde kantoren en Werkelijk EnergieNeutrale Gebouwen (WENG).

In gesprek met experts bij de KennisBank
Interactie met de bezoekers is een belangrijk uitgangspunt voor het Theater Binnenklimaat. Zo bevat het theater niet alleen een programma met lezingen, maar is er ook de KennisBank. Een fysieke balie waar bezoekers kunnen spreken met experts over gezonde kantoren, ontwerp- en realisatiekwaliteit, luchtbehandeling, kwaliteitskeurmerken zoals Eurovent en de relatie met fiscale regelingen en Ecodesign. De KennisBank zal ook demo’s bevatten van een mooie tool: de VLA Levenscyclustool Luchtbehandelingskast (LCC-tool). Met deze tool kunnen luchtbehandelingskasten vergeleken worden op levenscycluskosten. De tool laat zien dat investeren in kwaliteit het binnenklimaat bevordert en zich over de levenscyclus uitbetaald.

Bekijk het volledige programma op www.binnenklimaattechniek.nl/vsk2020

Op onze nieuwsbrief abonneren