Het was vorige weekend rot weer, mevrouw Karel was een weekend met dochterlief op pad en Karel had op Netflix al zijn favoriete series al gekeken. Kortom, de goede man verveelde zich stierlijk en besloot maar eens in zijn collectie oude dvd’s te duiken. De dikke laag stof op zijn dvd-speler had hij er met moeite van afgeblazen om het beestje vervolgens te vullen met de volledige serie avonturen van The A-Team.

De serie was feitelijk zijn grootste inspiratiebron voor al zijn ‘bijzondere’ uitvindingen en installatieconstructies. En na een doorwaakt weekend binchwatchen was hij opnieuw volledig in de ban van alle fantastische oplossingen die zijn favoriete knutselhelden voor elkaar hadden kregen. Niet verwonderlijk dus dat hij zich maandagmorgen op weg naar zijn eerste klus BA en Murdock in één voelde, onderwijl de tune van The A-team neuriënd.

Aangekomen bij zijn eerste klus was hij niet langer Karel, maar voelde hij zich een superheld die werkelijk alles kon fixen. Het lekke expansievat was binnen enkele minuten vervangen en vakkundig aan de muur gemonteerd. Karel ging direct op weg naar zijn volgende lekkageklus, luidkeels zingend: “If you have a problem, if no one else can help, and if you can find him, maybe you can hire the Karel, tu-tu-tu,tuu-tu-tu-tuuu." Uit voorzorg had onze megaklusser een flinke lading klei en twee kurken meegenomen. Ook die lekkage zou binnen no-time verholpen zijn!

Foto: Joren Marginet

Op onze nieuwsbrief abonneren