Miniatur Wunderland in Hamburg heeft ventilatiesystemen met textiele luchtkanalen laten installeren voor het ventileren van haar tentoonstellingsruimte. Met een oppervlakte van 1.500 m2 herbergt deze ruimte 's werelds grootste modelspoorweg. Er komen ongeveer 1 miljoen bezoekers per jaar op af en is daarmee één van de populairste attracties in Duitsland.

Zo'n hoge bezoekersfrequentie vereist een goede ventilatie van de tentoonstellingsruimte. De verschillende ruimtes zijn daartoe uitgerust met de luchtverdeelsystemen van KE Fibertec, van de werkplaatsen tot de controlekamer, de verkoopruimte, het restaurant en de tentoonstellingsruimte zelf.
Alle systemen zijn individueel ontworpen volgens de eisen en zorgen voor een uniforme en tochtvrije luchtverdeling. Vanwege de lage plafondhoogten zijn halfronde systemen geplaatst. De kleinere ronde systemen zijn gebruikt in de werkplaatsen. Bovendien zijn de nieuwste systemen ontworpen als CradleVent®, waardoor Miniatur Wunderland ook voor een duurzaam systeem heeft gekozen.

Op onze nieuwsbrief abonneren