Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 61 seconden

Technische groothandel Rensa doet op eerste kerstdag mee aan het tv-programma Schoner Nederland. De presentatoren van dit programma trekken door het land op zoek naar organisaties die bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Het item wordt tussen 11.30 en 12.00 uur uitgezonden op RTL 4. De opnames vonden onlangs plaats in het distributiecentrum van het bedrijf in Doetinchem.

Rensa kwam bij de redactie in het vizier door het behalen van de tweede Lean & Green Star. Deze is in november door Connekt toegekend wegens vormbehoud in 2015 en het realiseren van nieuwe duurzaamheidambities die meetbaar bijdragen aan de netwerk- en transportprestatie.

Duurzaamheidcoördinator Jur Hofland vertelt in de uitzending welke maatregelen Rensa vanaf 2009 heeft genomen om het logistieke- en mobiliteitsproces duurzamer te maken. Dit heeft onder andere geleid tot een certificering van niveau 3 op de CO2 prestatieladder.

Rensa blijft het onderwerp duurzaamheid bij alle stakeholders onder de aandacht brengen om samen verder te zoeken naar nieuwe technieken die binnen processen efficiëntie opleveren.

Rensa levert goederen door heel Nederland aan de professionele installateur in de woning- en utiliteitsbouw. Naast een breed en diep assortiment ondersteunt Rensa haar afnemers met dienstverlening, van ‘state of the art’ klimaatbeheersingsoplossingen tot logistiek maatwerk.

(Foto: Paul Ridderhof)

[related_post themes=”text”]