Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 83 seconden

oosterdokseiland-credits-unstudio_persfotoDe ontwikkeling van Oosterdokseiland in Amsterdam, met 225.000 m2 een van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa, gaat de slotfase in. De laatste twee kavels van het eiland worden nu gerealiseerd. Deze zijn als ‘social hub’ specifiek ontworpen om ontmoetingen te stimuleren. Het gebied omvat in totaal 72.500 m2 waarin publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte voor Booking.com worden gehuisvest. Techniplan Adviseurs is verantwoordelijk voor alle technische installaties en adviseert bij het duurzaam ontwikkelen van het multifunctionele gebouw. Het gebied wordt naar verwachting eind 2020 in gebruik genomen.

De kop van Oosterdokseiland in Amsterdam wordt een levendige omgeving waar mensen kunnen wonen, werken en recreëren. Dankzij de social hub wordt het een inspirerende ontmoetingsplaats voor zowel zakelijke als informele contacten. Dick van der Kooij, directeur en senior ingenieur bij Techniplan Adviseurs, is verheugd met de start van dit project: “We zijn zeer blij dat we betrokken zijn bij dit mooie project dat straks een van de eye-catchers is van Amsterdam. Bovendien kent het project een hoge ambitie op het gebied van comfort, smart building technology en duurzaamheid. Daar werken wij graag aan mee.” Het architectonisch ontwerp is van UNStudio.

De ontwikkeling van Oosterdokseiland startte ruim vijftien jaar geleden. Door vasthoudendheid en een sterk geloof in de plek, kon ondanks een vertraging in de crisisjaren nu worden gestart met de laatste twee kavels. Oosterdokseiland vormt een mix van wonen, werken, studeren, recreëren en uitgaan voor inwoners van en bezoekers aan Amsterdam. De afgelopen jaren vestigden onder meer Vodafone, TomTom en Takeaway.com zich in het gebied. Voorzieningen als het conservatorium, de Openbare Bibliotheek, een hotel en horeca maken het eiland aantrekkelijk voor een breed publiek.

[related_post themes=”text”]