"Onze ledenservice  ontvangt veel vragen die te maken hebben met het coronavirus", vertelt perswoordvoerder Dick Reijman van Techniek Nederland. "Die gaan onder meer over bescherming van medewerkers, wat te doen na een besmetting of wat de juridische gevolgen zijn als de levering van materialen stilvalt. Daarnaast anticipeert een aantal installateurs al op mogelijke leveringsproblemen door bijvoorbeeld extra zonnepanelen, warmtepompen en airco’s in te kopen."  

"Het is nog moeilijk om de precieze gevolgen van de coronacrisis in te schatten", aldus Reijman. “Maar hoe langer het coronavirus zich blijft verspreiden, hoe groter de impact zal zijn. China is immers de fabriekshal van de wereld, waar veel HVAC-producten vandaan komen. Aan de andere kant zijn er in veel gevallen nog alternatieve leveranciers in andere landen beschikbaar.”

Om installateurs met vragen tegemoet te komen heeft Techniek Nederland een pagina aangemaakt waarop een antwoord wordt gegeven op de meest gestelde vragen. Deze pagina is te bereiken via deze link.

Op onze nieuwsbrief abonneren