Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 107 seconden

integrale koppeling van de systemen in HoTTIn de bouw worden veel nieuwe innovatieve producten gelanceerd, producten die vaak echter stand-alone zijn ontwikkeld. Eenmaal verwerkt in een gebouw, worden de producten bij elkaar opgeteld en samen één. Dit leidt niet altijd tot het succes dat men met de toepassing van de producten hadden beoogd. Dit fenomeen wordt heel tastbaar gemaakt bij de toepassing van domotica in een woning. Daar waar het doel was om gemak te creëren blijft de gebruiker vaak achter met een berg verschillende handleidingen en afstandsbedieningen. Tijd voor een productoverstijgende aanpak! Via een introductie van Stichting Slimbouwen, hebben ABB, DUCO Ventilatie & Sun Control en VELUX de handen ineen geslagen om de uitdaging aan te gaan hun systemen te koppelen en zo één efficiënt en eenvoudig bedieningssysteem voor de bewoner te creëren.

Het eerste House of Tomorrow Today (HoTT) dat is gerealiseerd in Sterksel, is de proeftuin voor deze innovatieslag. Met het koppelen van zowel de ABB domotica-componenten, de DUCO ventilatie roosters en mechanische ventilatie box als de, op afstand te bedienen VELUX dakramen, wordt niet alleen een stuk gemak voor de gebruiker gecreëerd, maar wordt gezocht naar een optimale afstemming van de producten waarmee de luchtkwaliteit en comfort in de gehele woning geoptimaliseerd worden. Door alle parameters zoals de CO2- , temperatuur- of vochtwaardes uit te kunnen lezen gecombineerd met de stand van de roosters en dakramen, maakt het mogelijk bijvoorbeeld de dakramen temperatuur afhankelijk te openen of te sluiten.

Met het combineren van de ABB domotica, DUCO ventilatie en VELUX dakramen is een eerste stap gezet naar het ontzorgen van de bewoner. We zijn er echter nog niet, zeggen de participaten. Oververhitting in een woning wordt bijvoorbeeld een steeds groter opkomend probleem met de huidige isolatie normen. Een natuurlijk ventilatiesysteem met free cooling biedt hier een oplossing voor. In combinatie met actieve zonwering kan deze oplossing verder versterkt worden. De bedrijven gaan daarom in samenwerking met Slimbouwen de ontwikkeling verder brengen. Door het uitvoeren van testen en meer pilot projecten gaan zij het samen mogelijk maken om de bediening van alle componenten te integreren op het bedieningspaneel.

Voor meer informatie: www.slimbouwen.nl