Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

Sinds een paar maanden koopt Karel geregeld zijn installatiematerialen over de grens. Logisch, horen wij u denken, als je in de buurt van Duitsland of België woont zijn de prijzen voor installatiematerialen soms een stuk goedkoper. Karel snuffelt echter een stukje verder over de grens: China om precies te zijn. Op Alibaba.com haalt hij voor erg weinig geld de meest uiteenlopende producten weg. “Goedkóóp!, niet normaal”, aldus Karel.

Deze keer had hij een partij super plakkende tegellijm op de kop getikt, handig voor de tegelklussen die Karel regelmatig op zijn bordje krijgt. Hiermee kan hij met gemak de Nederlandse materiaaltarieven in rekening brengen en tegelijkertijd flink ‘bijverdienen’ op zijn inkoopkosten.

Karel was direct aan de slag gegaan bij een klant. De tegels zaten er binnen no-time op, maar helaas voor Karel lagen ze er ook binnen no-time weer af. De Chinese gebruikershandleiding gaf weinig duidelijkheid. “Het zal vast met de droogtijd te maken hebben”, dacht Karel. Met een rolletje Duc-tape als tijdelijk hechtmiddel zou het allemaal prima goedkomen. “Nee hoor mevrouwtje,” had Karel nog gezegd toen hij wegging, “topkwaliteit moet altijd even een beetje uitharden. Het ziet er morgen picobello uit.”