Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

campusEen groep studenten van het Tech College in Amersfoort is gestart met een speciaal BIM-programma: ze gaan aan de slag met de renovatie van hun eigen locatie. Dit doen ze vanuit hun eigen ontworpen kantoor binnen de ROC Campus. BIM is een methodiek waarbij in een ‘3D Bouw Informatie Model’ (BIM) wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Het gebruik van BIM-software vraagt om nieuwe kennis, vaardigheden en houding. Iets wat deze studenten via dit programma leren. Deskundigen uit het bedrijfsleven hebben actief meegedacht om het BIM-programma optimaal af te stemmen op de wensen uit de markt.

Om de skills van de studenten optimaal te benutten gaan ze gelijk in de praktijk aan de slag. Ze ontwerpen de verlichting, beveiliging, datavoorziening en zonnepanelen van hun eigen kantoor. Ook gaan ze aan de slag met het ontwerpen van de ventilatie, klimaatinstallatie met een warmtepomp en de realisatie van wandverwarming. Alles wordt verwerkt in het BIM-protocol en in een uitvoeringsplan, in 3D. De studenten presenteren het virtuele ontwerp met een Walktrough aan medestudenten, directie en College van Bestuur.

Voor dit project wordt een BIM-kantoor gerealiseerd waarin 60 studenten aan hun projecten werken. Voor de ventilatie van deze ruimte hebben de studenten Werktuigkundige installatietechniek een gastles gevolgd om te komen tot een verantwoorde technische oplossing voor de ruimte. De techniek voor het BIM-kantoor wordt met behulp van 3D ontwerpsoftware in het 3D model van het schoolgebouw gerealiseerd.

[related_post themes=”text”]