Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 123 seconden

ProRail heeft het technisch onderhoud van haar locaties in Zuid en Midden Nederland en voor haar monumentale hoofdkantoren in Utrecht ondergebracht bij een partnership tussen Strukton Worksphere en Unica. Onder de naam ProCUS gaan Strukton en Unica samen met Facilicom 19 gebouwen, terreinen en installaties van ProRail onderhouden. Unica en Strukton Worksphere voeren die opdracht de komende acht jaar als combinatie uit.

Het beheer en onderhoud geldt voor alle gebouwgebonden installaties, bouwkundige elementen en de terreinen voor de monumentale kantoorpanden en een groot aantal verkeersleidingposten in het midden en zuiden van het land. Het gaat om installaties waarbij de permanente beschikbaarheid van de installaties cruciaal is voor de continuïteit van de dienstverlening die ProRail biedt.

Unica en Strukton Worksphere gaan gezamenlijk de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bouwkundige onderhoudswerkzaamheden verzorgen, op zowel preventief, correctief als planmatig niveau. Voor het eerste jaar is er een upgrade voorzien om alle installaties op het gewenste niveau te brengen. Naast de combinatie van Strukton Worksphere en Unica gaat Facilicom het technisch beheer van de ProRail-locaties in Noord-Nederland verzorgen (7 panden). ProRail heeft verder HEYDAY Facility Management ingeschakeld om de uitvoering van het beheer op tactisch en operationeel niveau te begeleiden.

“Ik heb veel vertrouwen in deze constructie, die voor Facilitaire Zaken van ProRail uniek is. De uitvoering door ProCUS en Facilicom, het beheer door HEYDAY en de uiteindelijke regierol door Facilitaire Zaken van ProRail zorgt voor een bundeling van kennis en krachten en is een goede basis voor deze unieke constructie in de komende acht jaar”, zegt Ap van de Voort, Manager Facilitaire Zaken bij ProRail.

Met de opdracht bundelen Strukton Worksphere en Unica hun krachten. Beide organisaties verzorgden afzonderlijk al onderhoudswerkzaamheden voor ProRail-locaties. Vanuit de speciaal opgezette combinatie ProCUS kunnen beide bedrijven ProRail optimale dienstverlening bieden, waarbij flexibiliteit en continuïteit voorop staat.

“De complexiteit van de installaties en de aard van de monumentale kantoorpanden passen uitstekend bij Unica. Wij zien ernaar uit om samen met Strukton Worksphere de reeds jarenlange samenwerking met Prorail te continueren en vanuit deze combinatie nog meer toegevoegde waarde te bieden”, vertelt vestigingsdirecteur Ivo Olde Meule namens Unica. Kees van Oosteren, directeur regio Noord-West/Midden bij Strukton Worksphere, voegt hier aan toe: “ProRail staat voor de uitdaging om de komende jaren al haar panden te verduurzamen, terwijl de kritische processen van de Verkeersleiding doorgang moeten vinden. Wij hebben veel kennis van verduurzaming, kennen de panden en de gebruikers. Samen met Unica gaan we veel waarde en comfort toevoegen aan deze panden.”