Stille ventilatie oplossing

Gepubliceerd op

Vasco introduceert de ventilatie D-unit DX. In het hart van deze units is een nieuw ontwikkelde warmtewisselaar geplaatst. Deze ‘Octogon’ warmtewisselaar kenmerkt zich door een hoog rendement bij een lage weerstand, aldus de fabrikant, waardoor deze ook bijdraagt aan een minimaal geluidsniveau en energiegebruik. De unit is aerodynamisch opgebouwd. Dit beperkt de drukverliezen, waardoor het opgenomen vermogen laag blijft.

De toevoerventilator wordt tussen de unit en de buitenaansluiting geplaatst. De warmtewisselaar doet zo ook dienst als geluidsdemper. Een modulerende bypass kan geactiveerd worden als de temperatuur binnen oploopt en frissere buitenlucht een nog hogere binnentemperatuur kan beperken.

Verticaal en horizontaal monteren
Het is mogelijk om de unit niet alleen verticaal, maar ook horizontaal aan de wand of op een vloersokkel te monteren. Zo kan de Vasco DX ook in een verlaagde zolderruimte gemonteerd worden. De unit heeft twee binnenaansluitingen aan de boven- en onderzijde, en buitenaansluitingen aan de voor- of achterkant. Hij is zo eenvoudig om te draaien, waarna het aluminium voorpaneel kan worden verplaatst.

Recyclebaar aluminium
De unit is wit gelakt en heeft een zwart frontpaneel. De volledige omkasting bestaat uit recyclebaar aluminium. Optioneel kan Vasco DX nog voorzien worden van een digitaal display. Hierop kunnen instellingen gewijzigd worden en alarm- of filtermeldingen worden weergegeven.

Drie modellen
Er zijn drie modellen beschikbaar: afhankelijk van het gekozen model kan de unit tot 400, 500 of 600 m3/h luchtverplaatsing aan. Het is de eerste keer dat Vasco een ventilatie-unit uitbrengt die 600 m3/h aankan.

Op onze nieuwsbrief abonneren

%d bloggers liken dit: