Stille monoblock warmtepomp voor hoge temperaturen

Gepubliceerd op

Wolf introduceert op de vandaag begonnen ISH in Frankfurt een nieuwe monoblock warmtepomp. Deze lucht/water-warmtepomp is geschikt voor hogetemperatuur-verwarming en gebruikt het natuurlijk koudemiddel R290. De hoge aanvoertemperatuur tot 70 °C zorgt voor thermische legionellabescherming, zonder gebruik van het elektrisch element. De warmtepomp kan zowel op een vloerverwarmingssysteem als bestaande (LT-) radiatoren worden aangesloten.

Het monoblock, type CHA, is voorzien van verschillende technische details, zoals een langzaam draaiende ventilator met uilenvleugelconstructie, geleidingsgeometrie en inbedding van de componenten in een geluidsisolerende EPP-kern. Hierdoor zullen zowel de eindgebruiker als de omgeving geen geluidshinder ondervinden, verzekert de fabrikant. De hydraulische aansluiting kan naar keuze aan de onderzijde of aan de achterzijde worden uitgevoerd, afhankelijk van de bouwkundige omstandigheden en de wensen van de eindgebruiker. Een stabiele behuizingsconstructie en UV-bestendige poedercoating maakt de warmtepomp bestand tegen zware omgevingscondities. De beschermende Blue-Fin coating zorgt er ook voor dat er minder snel rijpvorming ontstaat. De ontdooicyclus wordt hierdoor korter, wat weer ten goede komt aan het rendement. Standaard is verder een e-verwarmingselement van 9 kW ingebouwd, geregeld op basis van de vraag. Deze dient als vermogensreserve voor lange koude periodes. De warmtepomp werkt modulerend dankzij invertertechnologie.

Modulair aan te passen
Er zijn twee varianten beschikbaar: CHA-07 en CHA-10, met een vermogensbereik van resp. 7 en 10 kW. Het monoblock kan worden gecombineerd met de WOLF CHC-warmtepompcentrale, incl. warmwater-, buffer- en expansievat. Met tien modulaire varianten is de CHC-monoblock aan te passen aan ieders behoeften en aan elk bouwproject, aldus de fabrikant. Met het WOLF woonhuisventilatiesysteem kan het warmtepompsysteem worden gecomplementeerd tot een woonhuistechniekcentrale met minimale ruimtevereisten.

Met de WOLF Smartset App of Smartset Portal kunnen de WOLF verwarming- en woonhuisventilatie producten worden bediend. Een connectie met Amazon’s digitale assistent Alexa, Afriso & Homee smarthome systeem, Eltako BSC smarthome systeem of met het wibutler-Smarthome Systeem is eenvoudig te maken en ook koppeling aan een KNX systeem voor integratie in een domotica oplossing behoort tot de mogelijkheden.

De CHA-monoblock en de CHC-monoblock worden in Nederland tijdens de beurs Duurzaam Verwarmd geïntroduceerd, van 19 t/m 21 maart in Expo Haarlemmermeer.

%d bloggers liken dit: