Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 73 seconden

“Nu de nieuwe regering het einde van de salderingsregeling heeft aangekondigd, wordt energieopslag bij een woning met zonnepanelen interessanter.” Dat zegt Wendy van der Aa, segment manager residentieel bij Eaton Industries, een bedrijf dat energie efficiënte oplossingen aanbiedt. “Het zijn zeer interessante tijden voor fabrikanten en installateurs in de woningmarkt. Er komt steeds meer nadruk te liggen op het intelligent uitvoeren en verduurzamen van woningen en daar spelen zij natuurlijk een grote rol in.

Met een demotruck deed Eaton onlangs zestien plaatsen in Nederland aan: van Maastricht tot Groningen, van Hengelo tot Goes. Op die plekken werden deelnemers geïnformeerd over de ontwikkelingen in de markt en over de stand van de techniek. De belangstelling was groot

Van der AA: “Medio 2018 zijn onze oplossingen voor thuisopslag beschikbaar en dat betekent dat bewoners veel meer zelf de regie krijgen over hoe ze omgaan met hun opgewekte energie. Zeker als terugleveren minder aantrekkelijk wordt, is opslag een goede optie. Wij verwachten dan ook dat bewoners steeds meer interesse zullen krijgen in energieopslag. Installateurs moeten zich daarop voorbereiden.

“Verduurzamen gaat vrijwel altijd hand in hand met verslimmen. Woonhuisintelligentie helpt om energie te besparen en slimmer om te gaan met geleverde en zelf opgewekte energie. Verslimmen maakt het daarnaast ook mogelijk om slimmer te bouwen. Ook daar zijn relevante ontwikkelingen die we graag delen met onze partners. En hoe meer afhangt van de elektrotechnische installatie, des te belangrijker is de veiligheid daarvan”, aldus Van der Aa.