Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 61 seconden

In de Expo Haarlemmermeer vond op 22 en 23 maart het jaarlijkse Solar Solutions Int. plaats. Gedurende dit evenement konden professionals zich laten informeren over zonne-energieproducten. Uit de bezoekersaantallen bleek duidelijk dat er steeds meer aandacht is voor deze producten. Kwamen in 2016 nog 4.824 professionals op het evenement af, dit jaar waren dat er 5.132, een toename van ruim 6%. De bezoekers zijn vooral afkomstig van installatiebedrijven, bouwbedrijven, bedrijven uit de energiesector, woning- en gebouwbeheerders, (semi)overheid, architecten en consultants.

In 2016 is de omzet van de Nederlandse zonne-energiesector gestegen met 32% naar 2,5 miljard euro. Er zijn in totaal 2 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd met een totaal vermogen van 525 MWp (467 MWp in 2015). Het grootste project van 2016, Solarport Delfzijl, bestaat uit 116.334 zonnepanelen met een totale omvang van 30,83 MWp. De gehele zonne-energiesector leverde eind vorig jaar 9.275 voltijdbanen op en de jaarlijkse baten voor de staatskas komen uit op 200 miljoen euro.

De vakbeurs bood een overzicht te bieden van nieuwe technieken, nieuwe producten en nieuwe markten. Op de beursvloer waren leveranciers, importeurs en fabrikanten te vinden van zonnestroompanelen, omvormers, bekabeling, zonnecollectoren, zonneboilers, monitorsystemen, home automation, montagesystemen, opslagsystemen, gereedschappen en alle andere aan zonne-energie gerelateerde producten en diensten. Er was met name aandacht voor opslagsystemen, home automation, smart energy solutions en microgrids.

[related_post themes=”text”]