Karel kreeg deze week een prachtklus op zijn bord van een vermogende klant, wonend in een onder architectuur gebouwde houten-skelet-villa aan de rand van Karels dorp. Hij wilde in eerste instantie graag dat Karel een zonneboilersysteem zou installeren, zodat hij een beetje meer duurzaamheid zou uitstralen. Door de brand in de Notre Dame kwam daar voor onze vakman nog een opdrachtje bij: of Karel gelijk ook maar een sprinklerinstallatie wilde aanleggen, je wist het maar nooit met die zonnesystemen in relatie tot een houten huis.

Karel was natuurlijk verguld met de klus. Deze 2-in-1-opdracht vroeg vanzelfsprekend om een nieuwe uitvinding van onze meedenkende klusser. En Karel zou Karel niet zijn als hij geen ingenieus systeem zou bedenken die beide wensen van de klant in vervulling zouden brengen.

In dit geval boorde hij kleine gaatjes in de door de hele woning heen aangebrachte toevoerleiding naar de zonneboiler. Zo bleef de villa constant vochtig en dus brandveilig. Bovendien kan de bewoner nu rustig op vakantie gaan zonder de buren te hoeven vragen om de plantjes water te geven. De oplossingsgerichtheid van Karel kent echt geen grenzen.

Met dank aan Ted Everts voor het toezenden van deze foto.