Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 60 seconden

exterieur RozenburchtOp woensdag 6 juli is het nieuwe sportcentrum De Rozenburcht in Capelle aan den Ijssel officieel geopend. Het sportcomplex, ontworpen door architectenbureau Koen van Velsen, bevat een 25 meter wedstrijdbad met zes banen. Ook is het zwembad geschikt voor waterpolo. Een deel van de bodem is beweegbaar, waardoor ouderen, kinderen en mensen een lichamelijke beperking optimaal gebruik kunnen maken van het bad. De accommodatie bevat ook een sporthal, indeelbare flexibele multifunctionele ruimten en horeca- en vergaderruimten.

Duurzaamheid en energiebesparing spelen een belangrijke rol. Ook is tijdens het ontwerp in samenwerking met de architect veel aandacht besteed aan detaillering en inpassing van de installaties. De energie wordt deels op het complex zelf opgewekt door de zonnepanelen. De warmte wordt geproduceerd door een gasgestookte absorptiewarmtepomp met buitenlucht als energiebron. Het zwembad en de sporthal zijn volledig voorzien van ledverlichting. Tijdens de opening werd het energielabel bekendgemaakt. De nieuwbouw ontving label A++.

DWA is betrokken als adviseur installaties en commissioning. Theo Klok, projectleider: “De Rozenburcht is een uniek sportcentrum; het uitgangspunt van de architect – een rustige en luxe uitstraling met bijzondere accenten – is tot in de kleinste details uitgewerkt. Dat vergde het nodige qua installatietechniek, maar het resultaat is prachtig.”

[related_post themes=”text”]