Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 58 seconden

WOLF brengt een splitsysteem op de markt dat zowel kan koelen als verwarmen. Het systeem bestaat uit een lucht/lucht-warmtepomp aangesloten op een change-over warmtewisselaar in de luchtbehandelingskast of de HR-WTW units zoals de WOLF CRL of CKL serie.

Het Clima-split systeem verzorgt een constante luchttemperatuur, ook tijdens de ontdooicyclus. Dit is te danken aan de communicatie van het SplitCom Communicatiesysteem tussen de luchtbehandelingskast en de split-unit. In cascade kunnen tot 3 split-modules gecombineerd worden, zodat ook grotere capaciteiten gerealiseerd kunnen worden.

De warmtepomp met een COP tussen de 4,0 en 5,2 voldoet aan de EIA 2017 subsidieregels. Ook de WOLF luchtbehandelingskasten en CKL en CRL HR-WTW units met Eurovent energielabel A of A+ komen daarvoor in aanmerking.

Het Clima-split systeem kan in zowel nieuwe installaties toegepast worden als geïntegreerd worden in bestaande installaties. Indien gewenst kan een koppeling gemaakt worden met het gebouwbeheersysteem middels diverse protocollen die worden ondersteund door de WOLF regeling. Het is ook mogelijk om middels de WOLF LinkPro het gehele systeem te bedienen via de WOLF Smartset App of het Portal. Hiermee kunnen naast de luchtbehandelingskasten ook de WOLF warmtepompen, staande ketels, zonne-energiesystemen en warmte/krachtkoppelingen worden bediend en uitgelezen.