Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 44 seconden

Stabiplan introduceert een app voor het creëren van sparingen voor MEP-elementen zoals leidingen, kanalen, kabelgoten en mantelbuizen. Deze sparingen worden automatisch gegenereerd op basis van uw invoer, inclusief de juiste afmetingen. De gegenereerde sparingen bevatten informatie over onder andere de host, brandbeveiligingsklasse, afwerking en het element dat de wand of vloer doorkruist.

De status van sparingsverzoeken is te herkennen aan de kleuren oranje, rood en groen. Zo is direct te zien welke verzoeken nog in behandeling zijn en welke al zijn goedgekeurd. Sparingen kunnen worden geplaatst en doorgestuurd naar de constructeur ter goedkeuring. De app (Stabiplan Openings for MEP Revit plugin) kan gratis worden uitgeprobeerd. Hij is vanaf de MEPcontent store te downloaden en voor Revit te installeren.

MEPcontent is een BIM-bibliotheek voor MEP engineers, die actuele BIM content biedt alsmede productiviteitsverhogende BIM-toepassingen voor de installatiebranche. MEPcontent breidt het aantal apps en toepassingen voortdurend uit.