Viega heeft het leveringsprogramma uitgebreid met een aantal hulpstukken. Vier speciale overgangen  bieden een standaardoplossing voor niet veel voorkomende buismaten die het bedrijf nu toch in zijn Megapress-programma heeft opgenomen.

In vervolg op de introductie van de overgangen van 44,5 en 57,0 mm, heeft Viega drie speciale overgangstukken en een verloopsok aan het Megapress-programma toegevoegd. Alle vier zijn bedoeld voor aansluitingen op bestaande 38,0 mm dikwandig stalen buizen zoals die vaak worden toegepast in bestaande verwarmingsinstallaties alsook in perslucht- en industriële gasinstallaties in de industrie.

De drie nieuwe Megapress buitendraad overgangsstukken betreffen overgangen van 38,0 mm naar R ¾,  R 1 en  R 1 ¼. Hiermee is een snelle en betrouwbare overgang van draadtechniek naar de Viega perstechniek mogelijk. Naast de buitendraad-overgangstukken introduceerde Viega ook een verloopsok 1 ¼ naar 38,0 mm dat eveneens worden ingezet voor snelle en betrouwbare verbinding naar bijvoorbeeld verwarmingsinstallaties.

De overgangsstukken zijn uitgevoerd met EPDM dichtelement dat bestand is tegen temperaturen tot 110°C en werkdrukken tot 16 bar. Als onderdeel van het Megapress-programma zijn de hulpstukken voorzien van SC-Contur, de veiligheidsfunctie die lekkages voorkomt door ze al bij de persproef zichtbaar te maken.

Voor het persen van de Megapress-verbindingen wordt gebruik gemaakt van de Viega persmachines. Handig is daarbij de zwenkbek die ook in kleine ruimtes en schachten een snelle en betrouwbare verbinding mogelijk maakt. De perstechniek zorgt ten opzichte van traditionele technieken zoals lassen voor een tijdsbesparing die kan oplopen tot wel 60%, aldus de fabrikant.