Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 67 seconden

Cat® phones introduceert een smartphone voor de vakman met thermische camera, ingebouwde laserondersteunde meettechnologie en luchtkwaliteitmeter. De geïntegreerde thermische camera beschikt over software voor een groter contrast en een tempratuurbereik tot 400 graden Celsius. De beeldkwaliteit van deze Cat S61 is verder verhoogd. Met deze smartphone is het bijvoorbeeld mogelijk om warmteverlies bij isolatie, vocht, oververhitte elektrische apparaten en overbelaste circuits op te sporen.

De Cat S61 heeft verder een ingebouwde Sensirion luchtkwaliteitmeter voor binnenshuis. Deze waarschuwt gebruikers voor hoge concentraties schadelijke stoffen (VOC’s). De smartphone monitort luchtkwaliteit en waarschuwt wanneer gevaar dreigt, zodat gebruikers op tijd actie kunnen ondernemen, zoals het verbeteren van de ventilatie. De sensor meet ook luchtvochtigheid en temperatuur.

Met de laserondersteunde meettechnologie kunnen afstanden tot 10 meter worden gemeten, oppervlaktes berekend en kan worden geconverteerd tussen het metrische en imperiale systeem. Alle gegevens worden in de afbeelding opgeslagen, zodat verdere metingen en berekeningen kunnen worden gemaakt of aanpassingen kunnen worden aangebracht, zonder dat de gebruiker terug hoeft naar de locatie.

De Cat S61 heeft een groot 5.2-inch FHD-beeldscherm, beschermd door Gorilla Glass 5 en is geoptimaliseerd voor buitengebruik. De robuuste telefoon is IP68 stof- en waterproof tot een uur op 3 meter diepte en beschikt over MIL Spec 810G-certificering, wat betekent dat hij valtests van 1,8 meter op beton doorstaat.

De Cat S61 is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2018