Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 57 seconden

Het Rotterdam Science Tower gebouw in Rotterdam-West huisvest met name biomedische bedrijven. Tijdens een inspectie bleek dat de warmwatervoorziening aangepast moest worden om lagere beheerskosten en legionellapreventie te kunnen realiseren. KIN Installatietechniek uit Rijen zocht een passende warmwateroplossing en koos voor Smartboilers van Itho Daalderop.

De eisen van duurzaamheid bij dit project waren voor KIN een reden om voor de oplossing van Itho Daalderop te kiezen. Projectleider Bert van Iersel licht dit toe: “Het was duidelijk dat er twee elektrische boilers op elke verdieping geplaatst moesten worden. De veiligheid en energiebesparing waren voor onze klant de voornaamste wensen. Na de eerste gesprekken met Itho Daalderop hebben we gekozen voor hun nieuwste generatie elektrische boilers, de Smartboiler. Het installeren en live gaan verliep zonder problemen.”

“Deze zelflerende Smartboiler biedt veel comfort en is zeer energiezuinig”, aldus Mark Bussman, Category Manager bij Itho Daalderop. Op de vraag in hoeverre een elektrische boiler zelflerend is, antwoordt hij: “In dit type boiler passen we technologie toe waarbij de boiler gebruikmaakt van het verbruikspatroon van de bewoner in een gebouw of verdieping. Dit maakt het mogelijk om het opwarmmoment uit te stellen, waardoor stilstandsverliezen geminimaliseerd worden.