De thermostaat van het Fonterra Smart Control systeem heeft een standaard gekregen. Dit betekent dat de door Viega geleverde thermostaat niet meer hoeft te worden vastgezet op de muur. Boren is dus niet meer nodig. Bovendien kan de gebruiker de thermostaat meenemen naar de plek in de ruimte waar hij verblijft.

Fonterra Smart Control is een regeling waarmee vloerverwarmingssystemen automatisch worden (in)geregeld voor kamertemperaturen van 5 tot 30 °C. Daarbij wordt elke afzonderlijke verwarmingsgroep automatisch dynamisch ingeregeld én afgestemd op het gebruik. De regeling houdt automatisch rekening met alle bouwkundige randvoorwaarden en een groot aantal andere variabelen, zoals legafstanden, lengte van de verwarmingsgroepen, hoogte van de afwerkvloer en type vloerafwerking. Ook externe invloeden worden herkend en bij het inregelen van de temperatuur meegenomen.

Draadloos
Fonterra Smart Control bestaat uit een kamerthermostaat, een basiseenheid en temperatuurmeters met zogenaamde actormodulen. De communicatie tussen de actormodulen en de basiseenheid en de voeding van de ventielaandrijving verloopt via een breedbandkabel. De communicatie met de thermostaten in de woning verloopt draadloos. Door de draadloze uitvoering kan de kamerthermostaat overal in de ruimte functioneren. Met de optionele WIFI-module kunnen dag- en weekprogramma’s en extra functies worden ingesteld en bediend met smartphone, tablet of laptop, thuis en onderweg.

Op onze nieuwsbrief abonneren