50five, leverancier van slimme oplossingen voor woningen, start met de verkoop en installatie van warmtepompen van Itho Daalderop. Het bedrijf heeft al veel ervaring opgedaan met de verkoop en installatie van warmtepompen in het Verenigd Koninkrijk en rolt deze dienst nu uit in Nederland.

“We zien een enorme toename in de vraag naar warmtepompen, maar de installatie komt vaak op de tweede plaats. Wij willen die twee combineren, zodat mensen zorgeloos kunnen profiteren van hun duurzame oplossing”, zegt Nico Verlinde, Category Manager Services & Installations bij 50five. “We hebben al veel expertise opgedaan met warmtepompen in Engeland en dat willen we nu graag samen met Itho Daalderop toepassen in Nederland. Uitdaging is nog wel om het installateursnetwerk van 50five verder uit te bouwen met de juiste professionals uit de installatiebranche.”

“Een warmtepomp past perfect in het rijtje van slimme oplossingen die efficiënter en duurzamer energiegebruik stimuleren”, zegt Niek de Jong, Category Manager Renewables & Connectivity bij Itho Daalderop. “We zijn verheugd dat 50five ons benaderd heeft, aangezien zij de ervaring hebben in de verkoop aan en installatie bij consumenten, zodat we ook dit deel van de markt zo goed mogelijk kunnen bedienen. Overigens was het voor ons een belangrijke voorwaarde dat we binnen deze samenwerking de bestaande bedrijfskolom van groothandel en installateur respecteren.”

De installateurs van 50five worden momenteel getraind door Itho Daalderop. De warmtepompen zijn beschikbaar in de webshop van 50five in de categorie Klimaatbeheersing.