Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

Bij het zoeken naar een kerstcadeau komen veel consumenten dit jaar uit bij smart home producten, meldt Uneto-VNI. De elektronicawinkels die zijn aangesloten bij de brancheorganisatie constateren aanzienlijk hogere verkopen van slimme thermostaten, verlichting die op afstand aan en uit te schakelen is, alarmeringssystemen en beveiligingscamera’s die de beelden direct doorsturen naar de smartphone. De populariteit van smart home producten is niet alleen te danken aan het gebruiksgemak, maar ook aan de mogelijkheid om energie te besparen.

Over de snel toenemende verkoop van slimme thermostaten zegt manager detailhandel Rob Wierenga van Uneto-VNI: “Het is handig om de verwarming vast aan te kunnen zetten op het moment dat je naar huis rijdt. Maar je kunt ook dagelijks op je tablet het energiegebruik volgen en de wasmachine aanzetten op het moment dat de stroom het goedkoopste is. Dat kan bijvoorbeeld het moment zijn dat de zonnepanelen op het dak de meeste elektriciteit leveren.”

Elektronicawinkels spelen niet alleen met apparatuur in op de wens van de consument om hun woning  smart te maken. Steeds vaker werkt de retailer ook samen met bedrijven uit de technische installatiebranche om een woning volledig te automatiseren (domotica). De trend naar smart homes zorgt voor een compleet nieuwe dienstverlening. Elektronicawinkels en installatiebedrijven adviseren  consumenten over smart apparaten voor entertainment, comfort, huishouden, infrastructuur en veiligheid. Vervolgens sluiten ze de apparaten ook aan en bieden ze service.

[related_post themes=”text”]